Vision Quest, Retraite, Rites of Passages

”where there is no vision the people perish”

”een verdieping in het buiten zijn”

Retraite
Leef gedurende 5 dagen als een kluizenaar in de serene rust van de Zweedse natuur.
Je bent los van alles, geen contact met de bekende wereld. Je gaat terug naar de ”roots”.
Je hebt tijd voor jezelf.
Je hebt tijd voor je omgeving!

Accommodatie
Je verblijft in onze  rustiek ingerichte Rendeer cabin of tentipi  midden in het natuurreservaat aan een riviertje. De cabin en tenten zijn comfortabel ingericht  in authentieke materialen. Je hebt een goed bed, houtkachel met warm watervoorziening.

Wat je mee wil nemen bepaal je zelf;

Davaj brengt  je naar je  plek in wildernis, en haalt je  na 5 dagen weer op.

Wij vragen slechts een kleine vergoeding voor de huur van de tent of cabin.
Neem contact met ons op voor de periode en prijs.

”Als het niet duidelijk is waar je naar zoekt,dan zul je het niet vinden”

Vision Quest met begeleiding
Geen mens ontsnapt aan het mens zijn. Allemaal ondergaan we de extase en de pijn van het mens zijn.

Het leven is vol van overgangsperiodes, groei betekent verandering. We gaan over van de ene fase naar de andere.Vanuit de baarmoeder naar kind, van kind naar puber, van puber naar volwassenheid, tijdens de volwassenheid worden we geconfronteerd met verschillende overgangsfases; trouwen, scheiden, vaderschap, de voorspelbare mid -life crisis, de tijd dat men niet meer hoeft te werken, het ouder worden en het voorbereiden op de laatste fase de Dood.
Sinds mensen heugenis worden we geconfronteerd met het nemen van deze drempels. In oude traditionele culturen werden deze overgangsfases gevierd met overgangsrites en intuïtieve ceremonies. Zonder deze rites, was het voor de mens moeilijk om de verandering en de ervaring te begrijpen en te interpreteren. Status, sociale verantwoordelijkheid en privileges zouden zonder deze rites niet duidelijk zijn. Tegenwoordig maken traditionele overgangsrites geen deel meer uit van onze westerse samenleving, we hebben een enorme muur gebouwd tussen culturen en we zijn vervreemd van de natuur. De spirituele en rituele voet afdruk die onze voorvaders achterlieten, hebben we uitgewist. We zijn de oude wijsheid van overgangsrites vergeten, we hebben ze afgedankt, uitgemaakt voor bijgeloof en omschreven als niet relevant. Niet vreemd dat vele worstelen en vechten, als slachtoffers van verandering, een last voor zichzelf en hun omgeving. Slechts wanneer je de ervaring begrijpt, ben je klaar om verder te gaan. Een vision quest kan daar bij helpen, inzicht verschaffen in wie je bent in welke fase en welke consequenties dat heeft.

Rites of passage

Wilderness rite op passage voor jongeren
De overgang van puber naar volwassene is vaak een pijnlijke worsteling.Het stadium van adolecentie moet gepasseerd worden, de periode waarin alles snel veranderd, relatie met ouders,het eigen lichaam.Het kind wordt geacht inzicht te hebben in de complexiteit van gevoelens, ervaringen,normen en waarden. Als het kind 21 wordt is het plots volwassen en verantwoordelijk voor het eigen handelen! Zoals een piloot, krijgt het een vliegtuig, maar het is niet voorbereidt om te vliegen! Het krijgt een landingsbaan, maar het mag niet opstijgen! De controle toren die wet heet, zegt het kind dat het in het vliegtuig mag zitten en mag rondtaxien, het mag de motoren starten,en het mag zich inbeelden dat het kan vliegen! Op grond waarvan bepaald onze cultuur dat het kind klaar is om uit te vliegen?

Deelnemen aan een 7 daagse vision quest onder professionele begeleiding en uitleg van het medicine wheel, de purpose circle, diertotems?
Dat kan!  Neem gerust contact met ons op.

Visionquest-tentipi-camp-Davajtrekking